My Life Without You

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
What Goes Around .. Comes Around . :)

31 October 2010

End Of Love


just a happiest girl in the world last nyte.memang aku salah pergi celebrate halloween party konon,semua ni sebab dia.kalau dia xpaksa , mmg aku tak akan pergi.malam party tu memang best. dance together.mcm setan .mengaku pon tp buat jugak.ok sambung cerita.dia da janji nak dance je n takkan minum.last2 dia minum jugak bila membe2 dia pengaruh dia.serik da nasihat tp dia buat xpeduli.dia minum segelas,aku terus slap dia.aku ckp JANGAN kan ! dia ckp BIAR R ! BIAR R ! aku bengang sgt.aku pukul2 bdn dia.dia terus tarik aku kat luar.time tu la dia belasah aku teruk.dia tampar aku, tumbuk aku . tarik rambut aku nak hentak kat tiang tp aku lawan.aku xdaya nak lwn sgt sbb terlalu lemah.kali ke berapa dia nak tumbuk,abg dia dtg halang.that time , trus fainted.sedar2 tgahari td kat hospital ampang puteri.ya allah,my mum mmg mara habes dgn dia.dia dtg melawat pon my mum xkasi jmp.my cousin gtaw dia n abg dia yg send aku kat hspital.admit dlm pg mcm tu ptg da balik,kejap je.big families dtg semua.semua suruh report n saman .tp parents dia begging habes dgn mama jgn buat semua itu.mintak maaf mcm raya.secara xlangsong,hubungan itu terus terputus atas kesalahan yg da dia buat,dia da janji,ini terakhir dia xkan buat.at last dia buat jugak.so,bodoh la if we continue relationship tp kena pukul2 kann.? xpela mungkin tuhan da tulis ini takdirnya..sampi disini sahaja hubungan ini. .membe aku kata dia seorang lelaki dayus!kerana tercabar sanggup dia buat mcm tu! belum nikah da berani tgn2 , da nikah nanti xtawla. .so, ini yang terbaik. .berakhirnya hubungan dengan seorang anak dato' buat sekian kalinya.

come back to you ? its juat a dream okay?

28 October 2010

Suka Hati Ini Cerita Aku


hey , nak cerita nih.semalam lepas je date n dinner dgn bie.balik aku penat sgt tapi aku gagahkan diri jugak untuk 0n9.xdpt ikot bie g red perty ngn membe2 dia yg konon nak celebrate kepulangan afiq.btw,time bosan2 on9 tu aku t'ingat kat someone,boy yg prnah aku tinggalkan n lukakan sbb ada masalah tertentu.nah!sempat copy+phase lg taw! tak sangka lak mamat ni layan aku. so, menyebabkan kami da xfren lepas aku da remove facebook dye . kami ber'inbox d msg jew . dah 8bulan kowt xcontact tiba2 malam ni aku bosan tahap cipan , cipanzi semua 2 yg aku contact dye .



Diana LaDianaa 27 October at 23:51

aku rindu kau ! !

Muhd Ashraff 27 October at 23:53 Report

ak lagi la rindu kat kw la gile!!!
blaja cne skng?
bf?

Diana LaDianaa 27 October at 23:54

ok jew ..
kau ?

bf ? ok je .

Muhd Ashraff 27 October at 23:55 Report

same la.... tp bnyak keje kne wat.. aduh.. pning ple owh..
bgosla cmti.. hahahahha kau kat mana ? tiru je !

Diana LaDianaa 27 October at 23:56

mana ada tiru . dia yg tiru .
kat rmh la weyh , xkan kat syurga kot . ;p
apa cerita skunk ? ?

Muhd Ashraff 27 October at 23:57 Report

ta ken la x nk tiru.. hahahaha
mne la tw.. kt syurga ken ken??
skng? nth.. lek2 je.. baru abis menjalani motivasi menjadi budak baik.. skng ni tgh mempraktik ken nye la.. hahahaha

Diana LaDianaa 27 October at 23:58

hahaha .
ok . . bagusla macam tu .

haha .

syurga ? mcm layak je msuk syurga ,
rmh jew .
Muhd Ashraff 28 October at 00:01 Report

hahaha.. tu bukan keje kite kot nk tntuken layak ke ta..
kite ye lek2 sudeyh...aku slalu dtg kampus kaw kdg2 fetch adik aku

Diana LaDianaa 27 October at 00:03

haha .
yeke ?
ok then .
kau pergi sana bkn nak contact aku ,

sombong nak mati ! ! huh ! !
ok !

miss giler kat kau !
Muhd Ashraff 28 October at 00:04 Report

hahhaha.. ak mne ad numb fone kw weyh.. ap la.. fone ak ilang kot.. ni ak mne kai fone.. hahahah.. lek je yak ta pakai tpn.. miss kat ak?? hahahaha.. malu ak.. kw ni..

Diana LaDianaa 28 October at 00:10

haha . tak kan la x pakai hp ?
ko giler apa .
mana bole hidup kalau xde hp weyh ! !

Muhd Ashraff 28 October at 00:12 Report

hahahaha.. ak leyh je idup.. lek je.. spe je la nk tpn ak.. ak berhubung ikut fb ni la.. tp mmg jarang la urang tpn ak.. law ak nk msj pon ak gune fone mak ak je.. hahahaha.. bhagia la sikit idup ak bila ta ad fone ni.. lek je.. tp sunyi gak la... ala.. lme2 ok la.. kw ta tido ag pe

Diana LaDianaa 28 October at 00:14

ouh . aku on9 je update blog sume . aku da ada 2 blog . huhu~ kerja aku skunk update blog jew . men game . tu je la kerja aku . bosan !. rasa nak bunuh diri je .

Muhd Ashraff28 October at 00:17 Report

hahahaha.. kw yg tntuken hidup kw weyh.. sme ad bosan or happy.. ak nk kate happy ta sangt la.. tp hidup ak ok la.. ad dua?? blog lme asal ak bukak ta leyh ha? ak kadang2 nk curi bace gakk.. adeyh kantoi plak..

Diana LaDianaa 28 October at 00:19

hahaha . ouh . haha . aku da tukar link la .haha . sebok je nak baca . haha . sepak buntut maw ? ?

Muhd Ashraff 28 October at 00:22 Report

hahahaha.. ta ken la ta knl ak.. ak ken suke stalker orang.. hahahahaha... yg kw g tuka pehal.. siol la..
weyh2.. ak da tak dok s.alam da skng.. ak dok kt kmpung da.. ulang alik je...

Diana LaDianaa 28 October at 00:24

sebab aku xnak ko stalker ! haha . ko taw kann aku rmi stalker ! haha .
asal ? xpenat ke ? yelarh ada mazda x5 ulang 5, 6kali dr shah alam ke kg xde hal kann . huh !

Muhd Ashraff 28 October at 00:32 Report

hahaha.. tw2 je.. ta la.. moto ak da ilang la.. lme da kot.. seb bek ad moto lain.. tgk la.. law rajin sem dpn ak g la naik kete.. tp ak ta suke arh naik kete.. ak suke naik moto..

Diana LaDianaa 28 October at 00:34

apa2 la weyh . hermm . sebenarnya aku nak mintak maaf pasal lepas .sorry eh weyh .

Muhd Ashraff28 October at 00:37 Report

ala.. lek2 sudeyh.. ak jarang la simpan dendam kat urng.. ak marah kt kw pon ta.. ala.. lek je la.. kw ta salh pon... wat bodo sudeyh...

Diana LaDianaa 28 October at 00:39

ok . :) thanx babe . kau rindu giler kat aku ?? tipu r .
xcaya oh !

Muhd Ashraff 28 October at 00:41 Report

hahahhaha.. btl la.. tnye epul.. ak rindu smpai cne.. tnye scah lak cne ak rindu kt kw.. tnye adik ak plk... sampai ak soh dy cari kw.. tp dy mlu.. mmg rndu gle!!! hahahahaha

Diana LaDianaa 28 October at 00:43

haha . tapi kenapa kau rindu giler kat aku weyh ? ? ha ? ?

Muhd Ashraff 28 October at 00:45 Report

sbb.. lpas ak pts ngn ex ak time form 4.. ak ane ad knl ngn pmpuan.. kw tw ken.. ak ta suke kat pmpuan.. tp after than ak jth cinta kt kw.. jadi.. mmg agak sukar la untuk ak mlupakan.. ad paham?? hahahha.. jiwang plak!!

Diana LaDianaa 28 October at 00:47

kau jatuh cinta ngn aku ? ?
kau memang syg giler kat aku ?
tapi perasaan tu mesti da xde lagi kann . .?

Muhd Ashraff 28 October at 00:51 Report

hahahaha.. lupe ken je la.. kite cite lain k.. jurang antara kita sangt berbeza la diana.. ak sangt ta sesuai untuk kw..
weyh2 wat ap? ta ken update blog lagi kot.?

Diana LaDianaa 28 October at 00:53

ok .
ha.

tga dngar lagu jiwang pastu men game .
kau pulak ?
mana ada jurang . ko ingat apa . haiya .

Muhd Ashraff 28 October at 01:02 Report

hahahahaha.. tw da.. kw pon da wat kire2 ye?? ak pon da wat gak.. ak ta saba nk masuk uitm!!! amik deg graphic!!! hahahaha.. suke nye.. ak abis next year.. dlm bulan 4 kot..

Diana LaDianaa 28 October at 01:05

ha? kenapa plak ko abes cepat ?
ko dpt uitm ?
sure ke degre in graphic??
aku xtaw ponn . .

Muhd Ashraff 28 October at 01:07 Report

ta la.. ak mmg abis cpt.. nk wat cne..
hahahaha ta sure la.. saje je.. tp ak mmg nk masuk uitn.. amik deg graphic.. tu keje keras tu skng ni.. keja pointer..

Diana LaDianaa 28 October at 01:09

ouh . ok.
bagos la da ada cita2 .
xmacam aku .
cita2 aku da mati lepas ayah aku tuhan amik .
ermm , ko xfhm sbb kau x rasa .
ko jgn risau .
ko biar je aku begini .
aku ok jew .

Muhd Ashraff 28 October at 01:12 Report

ak phm.. tp ak ta tw nk ckp cne weyh.. soe wt kw tibe2 sedih..
tp ken.. kw cube angp tu sbagai satu pgangan hidup tok kw bjaye..
ta ap la.. ak ta nk ckp pape.. sbb ak ta tw ap yg kat dlm aty kw..
da la. weyh.. ta nk la sdh2..

Diana LaDianaa 28 October at 01:15

pegangan utk aku berjaya?
mcamana aku nak jadikan pegangan sedangkan semangat aku da hilang.
sumpah weyh aku tengah menangis skunk ni.
berderai2 air mata aku .
aku xtaw dgn diri aku skunk .
mcamana masa depan aku nanti .
kenapa tuhan buat aku mcm ni weyh?

Muhd Ashraff 28 October at 01:16 Report

saba aj la.. ad sebb tuhan wat kite cni.. saba k..
weyh..ak ta tw nk nasihat cne la.. jgn la ngis ag weyh..

Diana LaDianaa 28 October at 01:19

ok . weyh.
aku xtaw kenapa tiba2 aku touching mlm ni .
sorry r weyh .

aku memang tiap2 mlm titiskan air mata .
dah biasa .
aku ok je .

Muhd Ashraff28 October at 01:21 Report

ala.. saba la weyh.. kw ta leyh cni la.. law ta kw sdih je slalu.. kw jgn biase ken.. ak dulu sdh gak.. tp terapi ak nk baik teruk weyh.. skng ok da..

Diana LaDianaa 28 October at 01:22

ok .
kau jgn risau la.

aku ok. mungkin sebab terlalu layan perasaan .
diana kann .
mcm kau xkenal aku jew .

Muhd Ashraff 28 October at 01:24 Report

hak ele.. ak ok ak ok dari tadi.. tp ngis jugak.. hahahaha
mende la.. da la weyh.. ta mao la sedih2.. ta lawa la gini.. mcm pe je..

Diana LaDianaa 28 October at 01:25

hahaha .
ok . aku da x nangis da:)

weyh , aku ngantok kot .
maw tydo .
nanti kt msg2 lg taw .
bye2 .
nyte . salam

Muhd Ashraff 28 October at 01:26 Report

ok2.. ta mao la ngis2..
nite gak.. bye.. salam to..

ok . itu la yg kami sembangkan . then, aku terus off9 . senggugut aku sgt teruk . mmg xde mood nak on9 lama2. pastu aku terus sms bie 'gud nyte syg ,jgn notty2 . take care ' dalam hati seronok kau b'party eh!

sorry kalau tak suka ,cerita aku .terima kaseh kpd yg sudi membaca .



27 October 2010

Aku Amat Terluka Dengan Korang Semua


hari ini hari yang agak indah .bole la. pagi2 buta da bangon pagi sebab nak rush pergi dewan exam before pukul 9 . lucky sampai awal , lepak minum pagi jap kat kafe . sebelum pukul 9 terus pergi exam . masa jawab exam tu asyik ingt seorang lelaki ni je . sape lagi kalau bukan bie . bie , bie . bie . im not obsessed him ok. cuma saya sangat2 sayang kat afiq k . lepas je abes exam trus balik . sebab petang memang nak meet my luvly bie .

cheh , asyik2 update status pasal bie . aku tahu ramai yg menyampah dgn status aku. ada yg sempat bg chat status bajet la apa la . komen kenapa la apa la . dengar ye saya ckp . suka hati saya la nak update apa kann . status apa2 ke , ini akaun saya . herrm , saya da penat dgr org memaki n mengutuk saya . tapi saya tak pernah peduli okay ?

aku jaga hidup aku , kau dengan hidup kau okay ? aku x kacau beras mak kau masak ok .
enough ?

kami dah bahagia :D

tapi kalau andai takdir kami tak bersama aku pasrah. kita hanya merancang tapi tuhan yang tentukan segala-galanya .

jauh di sudut hati aku amat terluka dengan korang .

26 October 2010

He Loves Me For Who I Am

herm , masih memikirkan lagi kisah ini walaupun ramai yg sudah lupa. ada yg support n pesan kat aku lantak la apa org nak kata yang penting dia ikhlas . tapi memang dia ikhlas . tiba2 teringat satu hari bersama bie masa baru2 bersama dulu . time lepak kat baskin robin the gardens . mkn my feveret ice cream .:) saya tak kisah mkn ice-cream apa pon. ais krom potong 20$ tu pun saya layan :) ada masa saya demand. ada masa saya nahh! amik je . yg penting sedap n lawa ! real girl doesn't perfect but perfect girl doesn't real okay ! ok smbung cerita aku .

bie , kenapa bie suka baby eh ? bie jwb , sbb baby lain dr yg lain. ha? lain dr yg lain ? mean ? apa yg lain dr yg lainnyer? ? bie , baby is nothing taw . bie got everything . why u must choose me in ur life ? bie kata perlu ke? baby nak kata cinta kita cinta dua darjat ? xsetaraf mcm tu ? saya terus jawab , yeess ! i am . so ? baby, bie syg n cintakan bie bkn sbb harta , rupa o whatelse taw tp sbb bie mmmg btol2 ikhlas . cinta tu xbole dpksa . lahir dr hati kurniaan tuhan . kenapa masih nak nafikannya ? aku terdiam dengan jawapan itu .
bie sorry . xde niat pon nak ckp mcm tu . tiba2 bie hold my face and said please .. im bagging after this jgn sebut lg pasal darjat semua. bie xnak semua tu . yg penting relations ni. please. . walau mcmana sekalipon jangan ungkit2 lagi pasal ni okay . bie xnak taw apa2 pon k . yg penting kt bahagia .

aku senyum bila bie ngaku mcm tu . bie trus kiss my hands. then aku tgok org sekeliling look at us like drama kat astro ria taw.haha.then kami teruskan mkn ice-cream yg da agak cair tu.thanx bie.

love me for who i am :)

Love This OK !

Let’s pretend baby

That you’ve just met me

And I’ve never seen you before

I’ll tell all my friends

That I think you’re starin’

And you say the same to yours

And oh, we’ll dance around it all night

And then I’ll follow you outside

And try to open up my mouth

And nothing comes out right

And I wanna fall in love with you again

i don’t have to try

It’s so easy

Who needs to pretend?

But because it’s so funny

Let’s just think about it, honey

Let’s just fall in love again

I’ll call you in three days

Not too soon, not too late

And I’ll ask your roommate if you’re home

You call me on Thursday

And we’ll hang out all day

Then fall asleep on the phone

And oh, I’ll hold your hand when we drive

And we’ll lose track of all the time

And we’ll tell everyone

That we ain’t never felt so alive


Who needs to pretend?

But because it’s so funny

Let’s just think about it, honey

Let’s just fall in love again

We’ll fall disgustingly fast

And we’ll stop hangin’ out with friends

And they’ll be so offended

Hey , You . Bukan Kau Ya Kamu Dan Mereka


hey , morning . pagi2 buta da bangon atas dasar my mum buka tv kuat2 n ada seorang perempuan nama alyah memekak2 nyanyi lagu 'tak mungkin kerna sayang ' . oh, wth ? bangon pagi2 buta teringatkan jantan yg pernah lukai hati aku dulu . no way ! ! i miss my bie soo much !! esok bie balik ok ? ! uwaaa. . . pagi2 bangon terus on9. da biasa da. memang mcm tu bila time cuti tanpa bie . tapi kalau ada bie . aku trus siap2 g breakfast dgn bie gemok ! itu kebiasaan kami selalu g breakfast . bila bie xde , we slalu skype . web cam mlm2 je. bgos la teknologi skunk ni kann kita boleh berhubung dengan orang yg berjuta2 million jauh kann ? canggih ouh ! haha . haram jadah bebel2 pagi2 buta ni pasal kecanggihan teknologi bagai .

saya suka update blog , skunk ni ada hobi baru . tumblr lak . huhu~ best2 . . hey , check phone cepat . ada 3 message dr si jalang . 1st sms ' hye . sorrry . . 2nd sms , im really soorry . 3rd sms . diana , im really soo soorryy please forgive me . haha . ketawa do ! mamang nak kena hembur lagu timbaland nih 'its tooo late apologizes . its too late ..!! sial punya perempuan ! tp bangga sbb at last dia tunduk n mintak maaf kat aku . okay ? ! ! terima kasih si jalang !

lalalala~ esok hari yang bahagia ! yeay2 .! !
mwaaahhxx ! ! !

25 October 2010

Nelly - Just a dream (Lyrics)

Itu Hanya Kenangan Awak

kita hanya merancang tapi tuhan yang tentukan , dulu masa kita masih bersama pernah tak awak hargai saya tapi bila saya bukan lagi milik awak . awak cuba untuk mendapatkan saya balik . awak tahu tak saya dah jadi milik orang walaupun bukan hak milik mutlak dia . . takpela awak . saya sedar n saya fhm . . mungkin ini takdir yg tertulis buat kita .

saya rayu kat awak jangan janji apa2 lepas ni . kalau takdir pisahkan kami sekalipun n awak merayu2 utk beri peluang kedua sekalipun . saya tak mungkin terima awak . maafkan saya awak . .

masa kita dalam kereta , dengar fly fm . ada lagu JUST A DREAM - NELLY , awak kata awak dedicated lagu tu kat saya , awal kuatkan volume . makna lagu ni mendalam awak .


" i was thinking about her , thinking bout me . thinking bout us . what we gonnna be ? open my eyes .it was only just a dream .so i travel back down the road . if she come back .no one knows . i realise . it was only just a dream . i was at the top and i was like im at the basement . number one spot now she found her replacement . i swear now i can't take it ,knowing somebody's got my baby .and now you ain't around baby i can't think . should put it down , should got that ring coz i can still feel it in the air . see her pretty face run my fingers through her hair . my lover , my life , my shorty , she left me im tied coz i knew that it just ain't right when i be ridin man i swear i see her face at every turn trying to get my usher over i can let it burn . and i just hope she notice , she the only one i yearn for . oh , i miss her when will i learn ? didn't give her all my love i guess now i got my payback . now im in the club thinking all about my baby . hey , she was so easy to love . but wait i guess that love wasn't enough im going through it every time that im alone . and now i'm missing , wishin' she'd pick up her phone but she made a decision thet she wanted to move on coz i was wrong . if u ever loved somebody put ur hands up and now they're gone and you wish you could give them everything ."

terima kasih atas lagu ni dan terima kasih juga sebab mengerti bila saya kembali itu hanya mimpi sbb itu xkan berlaku . .

pergilah awak . pergi . .
hati saya untuk dia . .

22 October 2010

My Dream Honeymoon

~ I WISH MY DREAM WILL BECOME TRUE

~I WISH MY HUBBY WILL BRING ME HONEYMOON AT HERE

~I WILL FEEL SO LIKE HEAVEN

DISNEYLAND
PARIS , FRANCE
CAPRI ISLAND , ITALY

P/S : OH , BIE PLEASE ! WE'LL GO HONEYMOON AT HERE K . ONE OF THREE PLACES LARH .

Pernah Tak Awak Fikir ?

senang orang cakap , susah saya yang tanggung . . pernah tak awak fikir saya sanggup berkorban untuk awak pergi sana pergi sini . tapi kalau saya mintak teman sekejap . macam2 alasan awak bagi . tapi at last awak teman jugak sebab awak tak nak saya merajuk . kalau saya merajuk memang saya tak layan awak . .

kita selalu bersengketa kerana benda kecil2 . awak maki saya , awak tengking saya mcm xde perasaan . paling teruk awak pukul saya . . macam saya ni patung . siapa saya bg awak ? lepas da mcm tu awak buat saya , awak mintak maaf . awak merayu2 . saya nak tinggalkan awak tp awk merayu2 untuk tidak pergi dari awak . tapi untuk apa saya ada dalam hidup awak kalau sekadar untuk dipukul bagai . awak nak ke orang panggil awak lelaki dayus ?

semua orang marah n mengata saya bodoh sbb membiarkan diri saya terus dperhamba tapi saya nak buat mcmana ? saya sayang awak . saya cintakan awak hanya tuhan yang tahu. saya sanggup serahkan segalanya untuk awak .. pernah x awak fikir apa yg awak buat tu bole wat saya menderita ? mula2 awak janji untuk tidak akan buat lagi perkara2 mcm tu lepas saya terima awk balik utk kali kedua tp now awak buat balik perangai lama awak . kenapa awak ? kenapa? ?

sumpah ! awak buat lagi untuk last warning ni . saya terus pergi dari hidup awak . saya da xnak ada lagi apa2 relations dgn awak kalau awak ulang lagi benda yg sama .

maafkan saya awak . jangan buat hati saya tawar .

saya da penat awak . relakanlah bila saya pergi walaupun berat .


Love Is Everything






10 October 2010

^,^ cute this song kann ? from owl city - to the sky

Shipwreck in the sea of faces,
There’s a dreamy world up there,
Dear friends in higher places,
Carry me away from here

Travel light let the sun eclipse you,
‘Cause your flight is about to leave,
And there’s more to this brave adventure,
Than you’d ever believe


Birdseye view, awake the stars ’cause they’re all around you,
Wide eyes will always brighten the blue,
Chase your dreams, and remember me, sweet bravery,
Because after all those wings will take you, up so high,
So bid the forest floor goodbye, as you race the wind and,
Take to the sky

On the heels of war and wonder,
There’s a stormy world up there,
You can’t whisper above the thunder,
But you can fly anywhere

Purple burst of paper birds this,
Picture paints a thousand words,
So take a breath of myth and mystery,
And don’t look back!

There’s a realm above the trees,
Where the lost are finally found,
Touch your feathers to the breeze,
And leave the ground