My Life Without You

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
What Goes Around .. Comes Around . :)

29 November 2010

Happy Families

kebahagiaan boleh dicari . kekayaan tak boleh beli kebahagiaan :) happy sgt2 dgn big families a few days kat kedah darul aman :) bila tgok sepupu2 kahwin rasa mcm nak khwin je . ! ! ! tapi bila ada kes cerai2 nih rasa takot lak nak khwin , urgghh ! ! !
aku yang berangan2 nak mkn kat mean table dgn hubby aku one day . but where my husband?
me , sc iela , sc ain & mak lang ^_^ -peace no war
whoaa ! ramai nak describe nih . ni la cousin2 , auntie2 , auncle , anak2 sedara semua :D
thanx to me :) coz aku yg snap . nice pitcha kan ? >,<
me diapit dgn pengantin sc mashitah & abg ikhmal :) happy always ya guys - da ada baby da already 5 month dlm perot , eh mereka da nikah last may :) best kan !

25 November 2010

Boy And Girl


Smooth..
BOY : ABC
GIRL : huh?!
BOY : Always Be Careful
GIRL : ahh. and then?
BOY : DEFG
GIRL : what?
BOY : Don’t Ever Forget Girl
GIRL : forget
that?
BOY : i’m HI.
GIRL : huh?
BOY : Happy Inlove
GIRL : so?
BOY : JKLM
GIRL : and what that suppose to mean?
BOY : Just Keep Loving Me.
GIRL : so how about? NOPQRSTUVWXYZ?
BOY : (stop and think)
BOY : No Other Person Quite Reasonable Shall Treat U Very Well Xceptme, You’ll Diana

23 November 2010

Im Not A Type To Get My Heart Broken

I’m not the type to get my heart broken
I’m not the type to get upset and cry
Cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don’t get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truely
But at the time it didn’t mean a thing

My mind is gone, i’m spinning round
And deep inside, my tears i’ll drown
I’m losing grip, what’s happening
I stray from love, this is how I feel

This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now i’m, in this condition
And i’ve, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you’ll never see me cry

Did it happen when we first kissed
Cause it’s hurting me to let it go
Maybe cause we spent so much time
And I know that it’s no more
I shoulda never let you hold me baby
Maybe why i’m sad to see us apart
I didn’t give to you on purpose
Gotta figure out how you stole my heart


How did I get here with you, i’ll never know
I never meant to let it get so, personal
After all I tried to do, stay away from loving you
I’m broken hearted, I can’t let you know
And I won’t let it show
You won’t see me cry

22 November 2010

Hmmmm . . Pilih 1 , 2 Atau 3 ? ?


ahaks ! korang mesty pernah kn tackle atau tackle org kann ? itu lumrah biasa bg merasai pengalaman hidup. ini penting bg mengenal tentang sebuah perhubungan yang berkait dgn perasaan . :) nyata sweetnya bila kita dicintai dan mencintai seseorang tu . lagi bahagia bila kita da bersatu ^_^ sebelum cinta itu bersatu . ia pasti bermula dgn detik berkenalan yg indah . walaupun jalan cerita berbeza tp ia amat bermakna bg setiap individu dlm hidup mereka . aku mula belajar hidup sndri sejak meninggalkan lelaki itu . aku perlu teruskan hidup tnpa dia . sejak aku da single ni . rmi yg hint aku tp aku comfortable ngn 1 guy ni. hey, guy yg lain tu sorry la eh . erkk .

ha , tiba2 teringat kakak angkat aku ni . tnya aku mcm2 bout diri aku sejak da single nih . mcm wartawan, taw la amik mascom kat uitm , lendu tp jgn la nak praktik kat aku . bwahaha!

a.kalau ada 3 boys ngorat ko . ko wat apa ?
1-cuba knl semua scra direct ke ?
2-amik keputusan kapel 3 , 3 tnpa pengetahuan each other ?
3- kenal salah sorang yg ok lebih rapat ?
hahaha . no3 please . (kak sherynne tu leh ketawa-.-)

b.apa kriteria yg kau damba dlm ciri lelaki idaman ?
1.handsome . baik . pintar . gila hot .
2.yg penting kaya .$ $ $ $
3. xkisah yg penting terima kita seadanya. faham kita.
pergghh 3 , 3 leh tahan tp more to no 3 .

c.ada 3 boys ni syok giler ngn ko . tp kwn2 ko hasut ko pilih yg paling hot la der . ko apa reaksi ?
1.xpeduli kata2 kwn2.biar je . kenal 3 . 3 secara baik .
2.trus rapat n kapel ngn hot guys tu ?
3.buat tak tahu je . apa brg ada affair dgn rakan sekampus .
no komen. semua jwapan 1,2 n 3 mcm apa jew . wtf! i like no3 :)

d.kau benci giler ngn mamat ni tp dia makin gigih berusaha mendekati kau .apa ko buat der?
1.ish3. rimas tol kann . ignore je dah !
2.layan je . kesian sgt . tpksa hikpokrit oh, gosh!
3.sound tepek kat mamt giler tu ? hua3. kesian dia weh.
huhuhu~ whoa ! no 2 n no 3 :) more prefer no 2 . kdg2 kn jga gak hati org . erkk ! but im not like that ok.

e.bila kau suka kat one boys tu . kau jelaskan tak kedudukan sebenar kau ?
1-mestilah . kenapa perlu nak berahsia ?take me for who i am laa kan .
2.tak perlu bgtaw . xpenting okay!
3.baru kwn2. da serius baru bgtaw . huh ? mcm tu ponn ada .
ofkoz no1 laa kann . :)

f.jika 1 boys ni syok sgt2 ngn ko,ko bg deadline smpi bila kputusan akn d buat ?
1.terus terang dgn segera takot dsmbar org . omg!
2.abaikan saje smpi bila2. kejamnyer -.-
3.memiliki peminat boys yg rmi xsemestinya bole sewenang2 mmpermainkn mereka.so,buat keputusan dgn sebaiknya tp jgn tlalu tburu2 .ok.
no 3 larh jwapan terbaik:) no2 itu mmg sgt cruel.

tiba2 phone kak sharynne tu berdering.bf dia kol la kot . trus bla. hampeh tol .
haiya. dia salin apa soal jawab td. huahua2 . kakak ni ialah kakak angkat aku;sherynne .
agak lama dia gayut. aku sabar tunggu dia smbil main game. then terus ajak aku mkn dgn bf dia.trus lupa apa yg dah dia tnya td. bagoss! hua3. kelakar .

-serius lama xspent time ngn laki2 sjak 2 menjak ni . byk spent time ngn family n girlfren jek .:)
bila aku xsuka lelaki itu aku tak kan layan o out dgn dia . okay ? faham sendri laa derr. .

Aku Benci Kalian !

urghh!! benci giler ! jangan kacau aku ! ! ! !

kau tak rasa apa aku rasa ! !

sejak dua menjak ni aku rasa mcm nak bunuh orang ! !

orang fitnah aku macam2 ! !

tak kan semua benda aku nak bgtaw org ! !

common la weyh ! !

benci orang2 mcm kau ! !

huh ! !

bila nak tolong cari aku .

bila aku mintak tolong , langsong haram xnak tolong .

mcm2 alasan kau bagi ! !

sahabat , susah senang bersama susah nak cari .

yang bersepah sahabat time senang jek ! !

bye2 ! kau mati lagi bagos larh weyh ! ! ! !

20 November 2010

Aku Dah Penat Menangis


hari yang panas jgn disangka berpanjangan sampai ke petang kerana hujan akan tiba2 turun di tengah hari .
. aku dan kau berdua memenuhi hari2 yang bosan . aku bahagia . aku tahu kita saling sayang menyayangi . perjalanan menyusur ke one utama , after booked ticket movie UNSTOPPABLE .
habiskan wayang bersama seperti tidak pernah ada apa2 berlaku antara kita .

kau ubah fikiran tak nak mkn di ONE UTAMA sbb kau nak bawa aku mkn tempat lain . aku ikut je . memang aku tak byk ckp time out dgn kau aritu. dlm fikiran aku hnya pkir boud new sem yg akan memeningkan lagi kepala otak .

kau pandu kereta mewah mama kau . BMW 5SERIES dark blue colour meninggalkan parking OU itu . dalam kereta kau cuba hiburkan aku . kau cuba buat lawak , tapi aku terpaksa hikpokrit layan gurauan kau yg xseberapa itu .

kau nak bermesra2 seperti takde apa2 yg berlaku antara kita . kau tak patut buat mcm tu . aku da mula rasakan kau seperti pergunakan cinta yg aku beri . aku buka cerita balik dan mula berani bersuara tentang perempuan cina yg kau pernah nodai beberapa hari selepas kita break up .

kau jwb , kau tension . perempuan yg masih perawan itu jd mangsa kau . STEFANI nama dia . kau kata perempuan tu budak kawasan rumah kau , satu skola menengah . aku hnya diam jew , sbb aku mls nak tanya mcm2 lagi . aku da penat . kau faham ? air mata aku abis banyak sbb kau .

destinasi yg dinanti sampai ke PAVILION , kau blnja aku lunch kat GRANDMAMA'S then kita lyn dessert kat BASKIN ROBBINS . aku agak terhibur skit masa makan tu . segala masalah aku tiba2 hilang .

kau pergi toilet , kau mintak aku jaga i-phone4 kau jap. lalu kau tinggal aku sendirian , aku bosan . aku cuba gelodek apa yg patot . aku open folder tu open folder ni .kantoi ! album nih . penuh dgn pic2 aksi panas kau dgn stefani . ada 27 semua skali . pic kau layan air kencing setan dgn perempuan tu pon ada jugak , kau buat bnda terkutuk ni kat hotel xsalah aku .aku sgt terkejut masa tu . hanya tuhan yg tahu betapa hancurnya hati aku . ya allah , astaghfirullahalazimm . . mata bulat aku da mula berkaca , tangan aku menggeletar sejuk .

kau kejutkan aku dr belakang , kau tahu apa yg sedang berlaku . segalanya kantoi dah . aku cuba coolkan keadaan . kau duduk sblah aku , kau diam membisu . kau cuba bgtaw ni pic dat time masa . . . kau tak sempat habiskan ayat kau . aku terus smbung . cukup ! kau cuba tarik tgn aku . aku tepis .

aku pergi meninggalkan BR . kau kejar aku . aku tahu mcm drama . aku tak pedulikan kau . air mata aku da mencurah2. aku cuba hilangkan diri di celah2 budak2 sekolah yg melepak tu . langkah aku makin laju . aku tak menoleh belakang lagi . aku terpaksa balik naik public transport .

masa itu jugak kau cuba call aku , aku terus off hp . sumpah aku benci kau smpai mati . balik rmh aku terus nangis mcm orang giler . . kau buat aku hilang arah dgn gambar2 kau fuck perempuan tu . setiap mlm bila aku ingt hal itu pasti aku akan menitiskan air mata aku .

cukuplah . aku da tak mampu nangis . aku dah penat nanges . tolong pergi jauh2 dr hidup aku .
penat . aku da penat nanges kerana kau .
cukup aku bukan barbie doll .

17 November 2010

Tak Mungkin Milik Kau Lagi T.T


cinta? kau percaya cintu tu apa ? terkedu dia bila aku tanya mcm nih . .

kau ingat janji2 manis dulu ? ?
apa kau ckp ? ? ?
kau nak jaga aku !
kau nak lindungi aku !
kau akan sayang aku sampai mati !
kau kata kau cinta aku kann ?
kau kata kau tak kan pandang perempuan lain even beyonce tackle skalipon kau x pandang !

mata kau yang menawan berkaca2 cuba menjatuhkan air jernih .
aku tahu kau terlampau sayang aku .
aku tahu kau cinta aku sampai mati .
aku tahu kau tak bole hidup tanpa aku .
aku tahu kau sanggup gadaikan nyawa kau untuk aku .
kau rela korbankan segala-galanya untuk aku.

tapi kau tak pernah tahu hati aku dah tawar dengan kau.
aku sayang giler babi kat kau .

kau merayu macam orang giler skalipon .
kau menangis air mata darah skalipon .
kesilapan kau tak akan merubah apa2 yang telah berlaku antara kita.

aku dan kau hanya boleh jadi kawan .
walaupun aku tahu betapa sukar untuk jadikan kau dari bekas kekasih kepada kawan baik ,
tapi aku cuba terima kau sebagai kawan seadanya~

maafkan aku .
walaupun kita mesra tapi hati aku tak mungkin milik kau lagi :')

16 November 2010

Sorry It's Too Late

I’m holding on your rope,
Got me ten feet off the ground.
I’m hearin what you say but I just can’t make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down, but wait
You tell me that you’re sorry
Didn’t think I’d turn around, and say…

It’s too late to apologize, it’s too late
I said it’s too late to apologize, it’s too late

I’d take another chance, take a fall
Take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
But it’s nothin new
I loved you with a fire red-
Now it’s turning blue, and you say…
“Sorry” like the angel heaven let me think was you
But I’m afraid…

15 November 2010

Kalaulah Ada Doraemon . . .


kalaulah ada doraemon dalam hidup ni. . .
mesti best giler babi kannn...
apa yg aku nak , mesti dapat dikabulkan . .
dan perkara yg aku tak nak mesti dapat dijauhkann...
tapi sayang doraemon hanya wujud di kaca televisyen yang hanya mampu menghiburkan kanak2..

kalau ada doraemon,
aku tak payah susah2 nak drive or jalan kaki pergi mana2..
sebab doraemon ada pintu ajaib sendiri utk pergi ke sesuatu tempat..

doraemon sgt comel..
doraemon boleh tolong semua orang dalam kesusahan ..

doraemon ada poket ajaib yg boleh simpan mcm2 benda..

doraemon oh doraemon..
kenapalah kau tak wujud .. .?

doraemon ada jam detik kembalikan masa haram apa jadah ntah..
kalau ada , aku boleh pinjam ..
betulkan segala kesilapan dalam hidup aku..
kalaulah aku boleh betulkan segala kesilapan yg berlaku ..
pasti segalanya sempurna..

kalau aku mampu hentikan masa seperti doraemon .
aku pasti akan beri yg terbaik untuk semua orang . .
kalau doraemon beri alat mengetahui masa depan . .
pasti aku tak payah susah2 nak berkerja keras sekarang nih . .

doraemon oh doraemon . .
aku masih mengharap kau wujud suatu hari nanti. .
walaupun aku tahu doraemon tak mungkin akan wujud sampai hari kiamat skalipon..

kalau doraemon ada alat hidupkan semula orang dah mati,
aku orang pertama yg nak guna . .
hidupkan semula semua orang2 kesayangan aku yg sudah pergi jauh meninggalkan aku buat selamanya .. . (diana please. . .)

oh , tapi ini hanya khayalan aku . .
mengharapakan perkara yang tak pasti . .
doraemon . .
tak mungkin akan wujud . .

doraemon sekadar hiburan sahaja . .

aku bukan taksub dgn doraemon tp aku perlukannya untuk sempurnakan hidup..

tapi sayang seribu kali sayang . .
hidup ditentukan yg MAHA ESA lagi berkuasa. .
aku percaya padaNya . .
aku tahu Dia dah tulis yg terbaik untuk hambaNya. .

sebaik-baik ciptaanNya adalah MANUSIA .
bersyukurla. .
(sedang menangis semasa tulis post ni)

13 November 2010

30 Things Bout 'D'


holla . . hari ni out g sunway dgn 'tteett' tp bkn dgn afiq okay ! opps! nak update blog ni . nak bgtaw 30 perkara tentang DIANA yang perlu korang tahu . asal lak korang kena amik tahu eh ? star ke DIANA tu ? MODEL kat billboard ke ? ACTRESS ke ? ? semua bukan ! !

suka hati aku larh nak bgtaw 30 perkara pasal aku ke kann , ni blog aku .korang susah apa ! nak amik tahu baca , xnak amik tahu leh bla ! ! :) huhuhu~

1.aku sgt suka bergaya n bfashion tp ikut tmpat laa, xkan kenduri tahlil nak pki dress kann ? TEETTT!!
2.tersangatlah annoying bila tengok BF bawa beg tangan GF dia . ! ! HUH ! GENTLEMAN kah ?
3.xsuka dgr radio melayu(hot.fm bolee laa layan. .)suka lyn FLY.FM,HITZ.FM&MIXX.FM jew! even FILEM MELAYU pown aku xtgok except if ada HERO PUJAAN aku ! bukan bangga dgn bahasa penjajah tp cerita melayu ntah apa2 . OPPSSS!!
4.tolong jangan jerit2 kalau nampak SYAMSUL YUSOFF , REMY ISHAK & IQRAM DINZLY kat TV ke MAGAZINE ke mana2 larhh , sebab aku tak suka dorang n GELI dgn dorang ! ! EUUWW!! PLEASEE!!
5.berangan tak habis2 itu hobi aku . tak bole nak stop . ! :) SORRY . !
6.giler CEPAT TOUCHING & SUKA MENANGIS :'((
7.skunk bosan dengan rebonding ! addicted to curl2 hair :D I LIKE IT !
8.wlaupun GIGI aku tak tersusun n tak sebaris cantik mcm model2 tu tapi ramai lelaki yg ADORE dgn GIGI TARING & BERLAPIS aku nih taw ! ! KAU ADA ? ? ! !
9.PHEEWWITTT!!! tak bole tengok LELAKI JAMBU , MACHO & KACAK ! confirm CAIR HABES tapi bila dah tahu ATTITUDE HAMPEH ! terus BENCI ! zack efron please ! ! !
10.rasa cam nak tampar or kaki jew bila tengok BOY XNSEM & MINAH XLAWA PLAYERZ ! WTF ? ? ! !
11.sangat tak bole tengok CALDINA pasti maw HISTERIA sbb style kowt .! ! wish will be mine :) even bekas kekasih pernah guna caldina tp now tinggal kenangan . .:'(
12.bila dapat tahu LAGU BARU kat radio terus DOWNLOAD ! baru UP TO DATE :d POYO .
13.suka pakai SHORT PANT , SKIRT , SHORT LEGGING bila hang out ! bukan nak tunjuk kaki putih tapi memang rimas pakai seluar panjang , kalau pakai ponn sbb TERPAKSA!
14.TAK SUKA JALAN KAKI or NAIK PUBLIC TRANSPORT ! kalau terpaksa shj takpe!kalau nak sgt out dgn saya SILA FETCH SAYA OKAY ? !
15.TERUJA bila tengok gurl & women yg CANTIK2 .
16.PENGKID? not my taste okay ? KAU ADA APA AKU ADA !
17.HA? aku nak sembelih if ada nampak kapel2 yang DARING2 depan aku time aku xde BF ! HUH! nak romen2 please belakang aku ! !
18.LELAKI BOTAK yang aku jatuh cinta skunk nih PITBULL & JAY SEAN ! RAWWRR ! ! (i know u want me . . ~ ~ ~, baby r u down , down . .):D
19.BERPRINSIP bahawa lengkapnya seorang PEREMPUAN bila dah BERSUAMI & dah ada ANAK . wahh! ! bestnyer ! ! nak jugak . .ONE DAY . insya'allah ^_^
20.TAK SUKA MAKAN SAYUR ! except TOMATO , KUBIS & CARROT . . IKAN PONN SGT BENCI MAU MKN WOO kecuali PARI & KELI :) -SAYA SANGAT GILA PETAI . BUSUK ? who care ? chewing gum mcm xde jual plak kann ? -.-
21.OMG ! aku akan terus tutup radio kalau LAGU AKIM-INILAH CINTA tu berkumandang . eeuuww!! dulu mungkin aku obses sgt but now ? eeuwww!! PFFTTT!!
22.PALING PANTANG MENUNGGU ORANG ! ! benci ingat aku TUNGGUL apa ! !
23.saya SANGAT PANAS BARAN . tak percaya tanya bekas kekasih aku yg KAKI PUKUL tu . pernah perang besar ngn dia sbb lawan wwf taw . hahaha~ kisah lama . FORGET PLEASE !
24.SANGAT BOROS & GILER SHOPPING :D huhuhu~ im lovin' it !
25.TAK SUKA SENYUM . MAKE SURE ORG TEGO AKU DULU , BARU AKU BUZZ BALIK . yess! I AM ARROGANT :)
26.t'ingin laa sangat nak gi DISNEYLAND bila HONEYMOON nanti . ,
27.MENYAMPAH dgn orang YANG CAKAP BESAR n NAK UP jew . semua benda pnah buat padahal xde apa2 ponn !hurmm . .SO PITY -.-
28.TAK KAN TUKAR JAM TANGAN CASIO ORIGINAL OKAY ! since aku form 4 pakai xrosak2 . PRESENT PMR from MY LATE DAD ;'( miss u daddy . .
29.SUMPAH ! menjerit mcm APA JEW BILA NAMPAK LIPAS ! ! arrghh!!
30.STALKER ? suka plak aku ? BENCI ! ! mcm paparazzi ! !

ok . ini 30 perkara bout aku. so, bila dah taw . faham2 laa ye . :)
bye2 thanx coz sudi baca ^_^ mwaaxhh! !

12 November 2010

Susah Nak Sayang Orang Lain

kesepiaan memberi waktu padaku renungi saat2 indah bersamamu , antara kita pernah ucap madah melafaz janji setia rasa,perpisahan ini memberi sejuta erti , mengajar kita mengenali diri ini . xperlu ada ungkapan perbahasan kita sedia memakluminya , tiada kata pembukaan , tiada berperenggan , tiada akhiran , biar pun hati telah bersemadi tiada kutemui noktah cinta ini , pernah dulu berkata hatimu ingin bercinta sungguh indah tak terkata seperti di syurga , kau lafazkan kata cinta , manis semua bicara , kupeluk segala janji seteguh hatinya arjuna , kusedar ku masih dalam kamar mimpi , semua anganku pergi . kau biarkan aku yang kehausan mencari detik sinar bahagia , yang tak pasti . ku takpasti biarkan aku begini . . berbisik di dasar hati bertanyakan pada diri tentang kekasih tentang cinta , haruskah aku menanti haruskah tanganku ingin menggapai illusi mimpi , putusnya di dalam hati xmungkin bercantum lagi . .mereka sering berkata cinta itu milik kita tapi mengapa begini akhirnya ?
teringat kisah percintaan dulu , kau tersenyum ku terpaku cahaya di wajahmu hanyalah untukku sinaran matamu menusuk di kalbu tak mungkin ku melupakan sebegini pengalaman lalu hati pon berkata segala untukmu . suatu masa nanti pasti kau temui , tabahkanlah hati jangan lupakan illahi akan tiba bahagia tak mungkin sendirian terhurai dalam lagu berkumandang di buai dalam mimpi kau kusayang . . suara kisah kita yang halus di mata segala norma yg melenakanku pada aroma syurga kita nan syahdu cinta menunggu sayunya kerna air matamu . nadiku bagaikan berlagu , nadimu terhenti kerna berlagu padaku yg kutemu hadirmu sambutlah dambaanku . suria kasih kita yang berbisik gerimis sepinya seindah fajar yang damaikanku walau sezarah air mata biar kau kucup wajahku leburkan saja .
benarkah itu cinta , cinta yg kucari jika benarlah ia kubersyukur saatku bersamamu sungguh kuhargai kau penawar segala buatku sungguh ku tak meyangka ini semua terjadi namun kurela segalanya . . ku tak bisa melupakan kisah cinta kau dan aku ku tak bisa menyayangi selain dirimu , ku tak bisa menghadapi hari mendatang tanpamu ku tahu kerna ini benar berlaku inilah kenyataannya , ku tabahkan hati ini kumohon pada allah berikan aku kekuatan mengharunginya ini semua terjadi takdir yg menentukan kukuatkan semangat meneruskan . .

Cinta Tak Semestinya Bersatu


laaarrhh . baru perasan 11 november 2010 tadi aku xupdate blog. now da 12 november 2010 da . comel gak date nih 12.11.10:)sape2 ada xnak khwin esok? haha . selamat pengantin baru ya .
cerita pasal kahwin ni best kann . bahagia je hidup tp kenapa ada org yg da khwin pastu da ada anak cerai berai semua? xtaw ke tiang araj bergegar kalau cerai2 nih.cheh2 suka2 je diana ni,aku taw sbb ustaz bgtaw apa,ingt aku jahil sgt ke! .ada ustazah gtaw aku . kalau kita dah nikah , syaitan nanges merayu2 . taw kenapa x? sbb bila kita dah khwin pintu maksiat semua da tertutup pahala sembahyang lg bertambah2 taw . ye . memang tanggungjawab berat bila da berumah tangga nih . jgn ingt da khwin , ingt nak buat anak je kann.

tiba2 teringat date 11november2011.cantik kan?huhu~ bkn aku nak nikah dat time. calon ponn xde .celah mana nak nikah.lgpon dat day aku still 20taon . muda sgt tu. tp kalau ada yg sudi. leh bertunang kann.. u all nak taw x kisah aku ngn afiq yg baru aku break nak dkt 2weeks ni kann kami memang plan nak btunang taw x.seminggu sblum incident happened , we all da g butik da tgok bju aku .tp apa bole buat allah da tentukan segala2nya.

hermm . aku syg lg afiq..walaupon kami da putus , kami still berhubung.memang susah nak kawan dgn bekas kekasih tp xsalah kann terus berbaik.even dgn ex2 aku yg lain pon aku still kwn lg.xbaik bermusuhan.ermm, k laa tu update aku utk kali ini.jumpa sok..

sila la follow saya d twitter k . leh tweet2 . best la jgak dr facebook ni sbb kt leh update apa2 status 100 kali setiap saat kalau kat fb mesti org annoying kann .:0

bye2! ^_^

10 November 2010

Cantik Itu Subjektif Laa . ! !

hye guys,hari ni nak cerita pasal perempuan cantik & lawa di mata aku . i wish i'll be mcm mereka tapi walau apapun aku tetap bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. cantik itu subjektif kann . aku xde la taksub cantik sgt pon . tapi kebanyakkan lelaki mesti nak perempuan yg cantik kan tp kalau perempuan yg xcantik ni mcmner? ? peras rupa bkn ukuran sebenarnya tapi tu dikira bonus bg yg memiliki . antara perempuan2 cantik yang aku sgt2 adore :
MEGAN FOX . ops ! cantik giler larh tp syg dia khunsa . dia mengaku sendiri kat rancangan E-BUZZ or whatelse aku da lupa.mcm xcaya perempuan cantik cmni khunsa. apa leh wat. .
KATY PERRY. aku paling suka perempuan ni punya mata . lawa laa giler!!!
DEMI LOVATO-cun giler walaupon giginya agak jarang . suka2 ! 1 ^_^
TAYLOR SWIFT-suka giler bentuk muka dia. perfect babe !
NICOLE SCHZINGER. pergghh ni sorang lg cantik ! hot giler la. body superb babe ! !
tak kan nak cerita pasal perempuan kat overseas tu jew kann . antara perenpuan jelita kat malaysia yg aku adore ialah :

JULIANA EVANS. sgt laa lawa . tak tipu . ramai dah kwn2 laki aku yg perasan cair ngn dia nih ! pan asian look dia lg lawa dr diana danielle taw !
MAYA KARIN . perempuan hantu ni lg laa lawa . tapi syg lawa2 pon cerai . apa bole buat jodoh xpnjang maa. .
DYNAS. walaweyh ! ! suka giler kot . cantik2 . tinggi lampai okay ! damn pretty !
LISA SURIHANI . sangat lawa . da la putih ! pergghh! !
ERRA FAZIRA . yang ni xpayah cerita laa kann . memang cantik larh weyh ! suka muka dia :D
^_^ secantik mana pon perempuan yg aku nyatakan di atas ni . aku tetap bersyukur dgn kurnian yg diberikan pada aku . ok la dr takde . kannn ? ? heee~ saje letak pic aku . bkn nak suruh compare . dah blog aku suka la nak letak gmbar aku ke kann . xkan nak letak pic mak cik nasi lemak dpn rmh aku . :p

walauapapun sebenarnya cantik tu subjektif. ada yg kata perempuan tu cantik ada yg kata x . perempuan pakai tudung yg aku leh ckp cantik heliza af dgn anne ngasri (da pki tdung da skunk). yg lain xminat laa.
jgn taksub cantik sgt terima diri seadanya.

pelik bila masih ada lg manusia yg sanggup wat plastic surgery semua . hurmm . bersyukurla weyh apa yg tuhan beri tu la yg terbaik :)

09 November 2010

Relationships Status Punya Hal


astaghfirullah alazimmm~ tolong jgn salah sangka okay! aku tak kapel pon ngn afiq balik or tak kapel dgn mana2 boys. kami baik2 jew sebab aku tak sanggup jauh ngn dia . aku n brother2 dia semua penat pujuk dia jgn stay uk . aku need time utk terima dye balik n aku tak nak terima dia kerana keadaan yg memaksa okay . okay now pasal relation status kat facebook aku tu aku saje2 jew ok sbb rmi sgt yg pm aku . LOL .x.x bajet hot laa nih .

aku tak bajet tp korang rasa aku hot x? hahaha . ok2 . malas nak perasan2 nanti ada yg menyampah .
okay . aku ada 2 bie skunk .

muhammad afiq bin dato' adnan
ahmad syakir bin dato' hamzah

dua2 ni bekas kekasih aku taw . kami baik sgt n mesra sgt2 .:)
aku bkn layan anak dato' jew . aku universal xkisah . yg penting baik n ikhlas ngn aku :)

oklah .
tu jew nak update.
sebab xnak ada yg trus konfius mengkonfius dgn relation status aku:)

08 November 2010

Untuk Selamanya


hye guys , berita afiq nak stay UK (united kingdom okee) buat aku sgt sedih. afiq ckp kat kl byk sgt kenangan dgn aku ,dia xleh hidup selain kat kl. da seminggu dia cuba merayu2 kat aku . aku dah tak boleh terima lagi apa yg dia da buat . dia tak bole continue life without aku . dia kata biar dia pergi jauh . dia akan cancel stay sana kalau aku terima dia balik as his bf . dia janji nak berubah tapi . . dia belum sedia . .

banyak sgt kenangan dgn afiq . aku syg giler weyh kat mamat nih tp nak wat mcamana hati dah tawar weyh .

tula afiq lain kali jgn pukul2 saya . tengok dah kena tinggal. bukan sekali awk . byk kali ni yg terakhir . kalau awak nak nyesal skalipon da xguna .

:'(
lepaskan la saya awak. relakan .

'andainya ku pergi , usah disesali . kerana ku sangsi adakah cinta masih disini . andainya kau tahu ku betapa ku mencintaimu . kupasti dirimu tak akan tegar melukaiku . sampai bila akan begini . menyimpan rahsia hati relakanlah aku pergi . . walau cinta masih di hati dan air mata menemani langkahku yg semakin tak pasti . membawa kelukaan ini . bila smpi waktu nanti ku harap kau kan mengerti mgkin bhagia atau derita takdirku terima . . oh tuhan tunjukkanlah cahaya kebenaran . . kenangan bersamamu kan bersemadi untuk selamanya . . '

06 November 2010

My Dream Car Okay !

hye babe , hari ni aku update pasal dream car aku jew laa , kann . ok . ni la kereta idaman aku . kalau ada sape2 dapat hadiahkan .memang bertuah la aku tapi ada ke orang nak hadiahkan . huhuhu~
ferrari enzo
lamborghini gallardo
audi r8

inilah antara kereta idaman aku , paling aku nak pakai kalau tak mampu sgt kann . aku nak sgt ada caldina sendiri or bmw 5series . :)

amiinnn~

05 November 2010

Cerita Ini


hallo babe!!! xde apa2 . hari ni biasa2 aje . pagi on9 kejap . pastu kann gi klinik dgn mum syg n syakir naik suzuki swift putih (saje je mention, kau ada?)hahahaha . tgahari mcm tu , appoinment dlm pkul 2, tp pkul 2 xsiap2 lg . mum memang marah abes dgn aku . pastu terus call syakir, arya xleh send aku kat klinik(mak ikut sbb nak cr brg) sbb dia off to ipoh . apa boleh buat , boyfrend org chindian so, kn laa ikut bf g celebrate deepavali . hah ! sebut pasal org bkn islam ni aku nak kecoh2 sikit . aku pernah ada affair dgn lelaki bkn melayu ! 1st msa skola2 dulu . chindian -sekejap jew laa kaaan . zaman kat universiti lak masa semester satu , skandalisme dgn india boy ni . hensem taw ! ! lelaki bkn melayu lg romantik dr lelaki melayu ! ! aku bkn nak poyo or bajet . cuma nak bgtaw jew .paaangg!!

lebam da ok weyh! aku da cantek balik ! yeay2 . bila asyik letak ubat jew kann . baikla kann . yela da almost seminggu .:) next week sempena cuti semester ni aku leh out dgn mana2 anak dato' or anak tan sri or anak2 sape la yg halal utk aku date ! hahaha~

aku n afiq? mcm biasa jew . still sms . still contact . he still love me babe ! :D he's damn regret but da xguna laa kann .
AKU still love him tp aku da tawar hati ngn dia . . hermm . pasrah saja .
ada jodoh , adalah kann ..

lepas balik klinik check semua untuk kedua kalinya , kami g mkn kat oldtown . bila da sudah2 melantak tu . mum aku nak cr brg jap kat pasaraya depan oldtown . pastu msa nak melintas my mum terjatuh . aku dan syakir terus bangon n pergi ke arah mak aku . bangonkan mak aku dgn segera . naseb baik weyh , kalau la ada kereta lalu memang xtaw nak ckp . memang mak aku kn langgar weyh . ya allah , tuliskan yg terbaik utk aku . aku xsanggup lg kehilangan org yg tersayang . aku terlalu lemah utk hadapi semua ini. :'(

kaki mak sakit n berdarah , lepak jap . ya allah . .
kaki mak di urut sebentar olah syakir .
dalam 10 minit kami pon gerak balik rumah .

sampai rumah aku terus tido .
maghrib bangon trus layan hindustan (khabi khusi khabi gham-sempena deepavali kann)

ni baru aku update .
blog aku ni da mcm diary aku da. tp xde la semua aku cerita .
sikit sudah!

bye2 !

oh , lupa nak bgtaw syakir ni bekas kekasih aku jgak . kami putus sbb 'teeet'' huhu~

thanx kpd yg sudi baca :)